Vešović: Inicijativa za smjenu Injac pokušaj političke reanimacije prethodne uprave

0

Napadi na Oliveru Injac, posredni napadi na parlamentarnu većinu u Glavnom gradu, za cilj imaju isključivo pokušaj političke reanimacije upravo onih koji su sistemski uništavali gradska preduzeća, sporovodili mobing nad zaposlenima i arčili imovinu svih građana Podgorice, saopštio je Stefan Vešović, odbornik Prave Crne Gore

Prema njegovim riječima, „zato je privilegija biti izložen napadima promotera takvih politika koje su za cilj imale isključivo dobrobit grupe ljudi okupljene oko jedne partije, a nikako svih građanki i građana Podgorice“.

„Situacija u kojoj imamo nekoliko preduzeća ostavljenih u kolapsu, a koja su se održavala na ivici provalije nezakonitim radnjama, sada se pokušava predstaviti kao nesposobnost onih koji su tu nepunih godinu dana. Jasno je da ovakvo vrijeđanje inteligencije ne može da prođe kod naših sugrađana, jer oni odlično znaju ko je doveo ova preduzeća u situaciju da se bore za goli život“, izjavio je Vešović.

Kako je istakao, „nije ovdje problem u Oliveri Injac, problem je što se vidi namjera nove vlasti da stvari postavi na zdrave noge i da preduzeća funkcionišu u skladu sa najboljom tržišnom praksom, u skladu sa propisima i ono najvažnije – na dobrobit svih građana Podgorice“.

„Nema više uigranih šema za laku zaradu, za trošenje novca građana na privatne investicije i izgradnju infrastrukture po partijskom ključu. To je ono što žulja parlamentarnu opoziciju, a ne dobrobit građana Podgorice. A ova parlamentarna većina na vlast je došla upravo glasovima građana Podgorice i dužni smo isključivo njima da polažemo račune, a ako neko vuče lične dugove prema trećim stranama, neka iste izmiruje preko svojih leđa, a nikako preko grbače podgoričana“, rekao je Vešović.

Istakao je da njihova koalicija „iskazuje punu podršku trenutnoj vlasti na čelu sa Oliverom Injac, i ovim putem joj pružamo podršku da izdrži podmukle napade koji se dešavaju“.

„Ništa manje važno je naglasiti da ukoliko je bilo ko spreman da ruši trenutnu vlast sa DPS-om bi to uradio iz najprizemnijih ličnih interesa. To bi dalje značilo da bi takvi elementi bili spremni na isti model vladavine i iste načine ‘pokazivanja patriotizma i ljubavi prema gradu’, kazao je odbornik Prave, pa dodao:

„Na kraju, nećemo dozvoliti da bilo čiji lični interesi utiču na politiku razvoja grada. Ovaj grad će nastaviti, kao i u prethodnom periodu, da se transparentno odnosi prema javnosti i da vodi računa o svakom potrošenom centu građana Podgorice“, zaključio je Vešović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.