Veliki skup u Mađarskoj protiv miješanja NATO-a u sukob u Ukrajini: Zaustaviti vojnu psihozu Brisela! (VIDEO)

0

Desetine hiljada Mađara iz cijele zemlje učestvuje u „Maršu mira“ u centru Budimpešte protiv umiješanosti Mađarske u sukob u Ukrajini i otvaranja novog rata NATO-a u Evropi, javio je dopisnik RIA Novosti.

„Evropski lideri gore od ratne groznice. Nakon slanja novca, oružja i vojne opreme, već planiraju vojnu pomoć Ukrajini. U stvari, francuski predsjednik bi otvorio debatu o upotrebi nuklearnog oružja. Moramo zaustaviti vojno ludilo“, kaže se u saopštenju organizatora marša Foruma Civilne alijanse.

Desetine hiljada učesnika mitinga držale su nacionalne zastave, natpise sa imenima svojih gradova i plakate podrške vladajućoj partiji Fides. Čuju se narodne pjesme i patriotske parole.

Organizatori su, obraćajući se demonstrantima pre početka marša, rekli da novi sukob u Evropi „više nije fantazmagorija“ jer su „ lideri NATO- a sada zauzeti pripremama za njega“.

Napomenuli su i da Mađari na povorku dolaze ne samo iz pokrajina, već i iz inostranstva, posebno Rumunije, Poljske, Velike Britanije, Njemačke, SAD i Kanade.

Marš mira prolazi kroz centar Budimpešte duž Dunava i završava se na Margaretinom ostrvu, gdje će se okupljenima obratiti mađarski premijer Viktor Orban.

Kampanja stranke Fides pred izbore za Evropski parlament zasnovana je na činjenici da Mađarska treba da se drži podalje od sukoba u Ukrajini, a da se u njega ne uključuje ni fizički ni finansijski.

Orban je ranije rekao da se aktuelni procesi godinama mogu nazvati uvodom u treći svjetski rat ili čak njegovom epizodom, ako se ne zaustavi „vojna psihoza Brisela“.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.