VDT u Podgorici podiglo optužnicu: Ženu terete da je djevojčicu zajedno sa kćerkama tukla, zlostavljala i prodavala

0
Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv D.D. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina ljudima. Optužena se sumnjiči da je sa kćerkama tukla, zlostavljala i prodavala maloljetnu A.K.

Kako je djevojčica ispričala istražiteljima, one su je svakodnevno tukle, nijesu joj dozvoljavale da ide svojoj kući, nalazile su joj poslove, tjerale je da krade i prosi, ali i da ima odnose sa muškarcima. Tvrdi da su joj prijetile da će da je ubiju od batina, da će da joj kidaju kosu, da su je udarale nogama i rukama, vukle je za kosu… Maloljetnica je izjavila da nije smjela da ih prijavi jer su joj prijetile da će je ubiti.

Djevojčica je na saslušanju ispričala da se družila sa kćerkama okrivljene i da je došla kod njih da živi kada je njihova majka D.D. bila u zatvoru. Pojasnila je da je to uradila kako bi drugaricama pomogla da čiste. Kada je majka njenih drugarica izašla iz zatvora, tvrdi ona, prijavile su je da radi kako bi sakupljala limenke. Djevojčica tvrdi da su nakon „zaposlenja“ D.D. i D.E. počele da je biju svakodnevno, nakon čega su zvale nekog čovjeka i natjerale je da prosi i da krade. Navela je i da su je sve tri tukle, da su je vodile da krade telefone i cigarete, a da su nakon toga sve tri pričale kako treba da je prodaju jednom čovjeku. Pošto su pozvale tog čovjeka, on je došao. Kako djevojčica nije htjela da ide s njim, optužena ju je, kako je ispričala, istukla i natjerala je da uđe u automobil tog čovjeka. Tada ju je, kako tvrdi, i D.E. istukla i taj čovjek je zatvorio vrata, a u auto s njima ušla je i druga kćerka okrivljene. Kada su stigli kod jedne pijace, kako tvrdi, pomenuti muškarac ju je natjerao da imaju seksualne odnose. Nakon toga ju je vratio u kuću okrivljene, koja ju je sjutradan, prema riječima oštećene maloljetnice, ponovo prodala drugom čovjeku.

Tvrdi da su prijetile da će snimak pokazati njenom bratu

Djevojčica je istražiteljima rekla i da su je okrivljene stavljale na jedno mjesto da prosi, a da su one bile u blizini i gledale je kako ne bi otišla. Samo su dolazile kako bi joj uzele novac koji dobije. Ispričala je i da je bila i gladna i žedna kada su je zlostavljale. Kada je jednom htjela da pobjegne, kako tvrdi, jedna od dotadašnjih drugarica ju je uhvatila i pesnicama je više puta udarila u vilicu i u stomak.

Kako je ispričala, kada je okrivljena proda, mušterija je dolazila po nju autom. U vozilo bi je uvela okrivljena koja je bila na zadnjem sjedištu s njom i držala je za ruku. Sve bi, kaže, posmatrala sa kćerkama, a jednom su je i snimale. Rekle su joj da će snimak pokazati njenom bratu, što ipak nijesu uradile.

Djevojčica je ispričala i da je jednom od muškaraca kojem je prodata rekla da neće da ima odnos s njim i da će ga prijaviti policiji. On je, kako je rekla, pozvao okrivljenu, koja je došla sa kćerkama. Pošto su je ponovo istukle, kako navodi, ostale su sa njom kako bi gledale sve što joj on radi, pa čak i snimale. Djevojčica tvrdi da je dobila batine čim su se vratile kući, a kako je ispričala pred istražnim organima, prodale su je ponovo. V.D. joj je rekla kako se taj čovjek zove, a ona im je rekla da ne želi da bude s njim. Tada su je, kako je ispričala, ponovo tukle i natjerale je da ima odnose s jednim dječakom. On je zatim dao pare D.D., ali nije vidjela koliko novca. Nakon toga su je ponovo natjerale da radi, a ubrzo je spasio komšija optužene. Jedne noći uspjela je da pobjegne kroz prozor, kada ju je vidio komšija, koji je rekao da uđe kod njih u kuću kako bi joj pomogao. Okrivljena je došla sa kćerkama i ponovo su krenule da je tuku, ali komšija to nije dozvolio. Kazala je da je više puta htjela da pobjegne, ali da nije mogla jer su vrata njene sobe bila zaključana. Smjestili su je, kako je rekla, u malu prostoriju da spava na sunđeru, odakle joj nisu dozvolile da izlazi bez njihovog nadzora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.