Vanredni izbori u Jermeniji: Pašinjan na klimavim nogama

0

Koalicija “Jermenija”, bivšeg predsjednika Roberta Kočarijana i partija “Građanski dogovor” premijera Nikole Pašinjana smatraju se favoritima na vanrednim parlamentarnim izborima u Jermeniji, pokazuju podaci telefonske ankete koju je sprovela agencija Ria Novosti.

Izbori se održavaju na više od 2.000 birališta, a gotovo 2,6 miliona birača ima pravo glasa. Na izborima učestvuje 21 partija kao i četiri izborne koalicije. Do 14 časova na birališta je izašlo 26,82 odsto građana sa pravom glasa.

Prema rezultatima ankete Ria Novosti, najviše šanse da pobjedi na izborima ima blok “Jermenija”, za koji bi moglo glasati 32 odsto birača. Drugo mjesto bi mogla da zauzme partija “Građanski dogovor” – 24 odsto, dok bi stranka “Prosperitetna Jermenija” mogla osvojiti 4 odsto glasova.

Podsjetimo, izbore je raspisao vršilac dužnosti premijera Nikol Pašinjan, u nastojanju da riješi nezadovoljstvo javnosti zbog mirovnog sporazuma o Nagornom Karabahu koji je potpisan u novembru i koji je izazvao višemesečne proteste na kojima je tražena njegova ostavka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.