URA: Šverc cigareta zaustavljen za vrijeme Abazovićeve Vlade

0

Podatak Direkcije za carinski sistem da je država Crna Gora prihodovala preko 100 miliona od akciza na cigarete u 2023. godini, što je duplo više nego što je to ranije bio slučaj, još jednom potvrđuje da je Crna Gora za vrijeme Vlade Dritana Abazovića postigla istorijske rezultate u borbi protiv šverca cigareta, navode iz Pokreta URA.

Ističu da su Odluka o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u Slobodnoj zoni Luke Bar, preko koje se decenijama obavljao dobro uigrani šverc cigaretama, pa zatim za vrijeme Abazovićeve Vlade i rekordne zapljene nelegalnih cigareta, nezabilježene čak i u zemljama Evropske unije, doveli su državu i situaciju da poveća prihode od akciza na duvanske proizvode sa nekih 45 miliona eura na 100,23 miliona eura u 2023. godini.

“Ogromna politička volja 43. Vlade da se obračuna sa duvanskom mafijom kao i beskompromisna borba protiv svih drugih vidova organizovanog kriminala i korupcije dovela je prodaju cigareta u Crnoj Gori gotovo u potpunosti u legalne tokove. Preko 50 milona više prihoda države u odnosu na ranije ukazuje na činjenicu da je Crna Gora u proteklim decenijama zbog šverca cigareta izgubila najmanje izgrađen čitav autoput ili na desetine škola, vrtića, bolnica, izgrađenih puteva, ali naravno i da je mogla znatno ranije popraviti ekonomski položaj svih građanki i građana Crne Gore. Kako vrijeme odmiče građankama i građanima Crne Gore postaje sve jasnije da su upravo zbog ovakvih rezultata Abazovićeve Vlade URA, a prije svih Dritan Abazović kao tadašnji premijer i Filip Adžić kao ministar unutrašnjih poslova, bili konstantno predmet napada i negativne propagande medija bliskih određenim kriminalnim strukturama. Jasno je i zašto je Zoran Lazović jedva čekao formiranje Vlade Milojka Spajića i odlazak URE u opoziciju. Ruka pravde neće stati koliko se god neki trudili da je zaustave”, navode iz URA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.