URA: Spajićeva meritokratija je kad smijeniš Odbor direktora Aerodroma koji ostavlja 24 miliona na računu

0

Građanski pokret URA saopštiio je da je „jedno od glavnih obećanja Milojka Spajića datih u izbornoj kampanji je bilo da će se u potpunosti zalagati za meritokratiju“.

„Međutim, odmah nakon dolaska na vlast i formiranja 44. Vlade, građanke i građani svakodnevno imaju prilike da gledaju kako ta Spajićeva meritokratija izgleda na djelu. Redom se smjenjuju svi kadrovi, često i preko protivustavnih izmjena zakona, koji su postigli istorijske rezultate u državnim preduzećima, a na njihova mjesta vrlo često dolaze kadrovi bivšeg režima“, naveli su iz URE, nastavljajući:

„Tako smo bili svjedoci smjena članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, koji je ostavio na računu 80 miliona evra, a juče smo imali priliku da vidimo i smjenu članova Odbora direktora Aerodroma Crne Gore koji ostavljaju na računu preko 24 miliona evra“, piše u saopštenju URE.

Prema njihovim riječima, „u protekle tri godine menadžment Aerodroma Crne Gore uspio je da dovede kompaniju sa 700 hiljada evra na računu na sadašnjih preko 24 miliona evra“.

„Takođe, u tom periodu broj putnika je ubrzano rastao, što je kulminiralo 2023. godine, kada je Aerodrom Podgorica ostvario rekordni rezultat, značajno bolji nego do sada rekordne 2019. godine, dok je Aerodrom Tivat, zbog geopolitičke situacije izazvane ratom u Ukrajini, zabilježio nešto lošiji rezultat“, saopštili su iz URE.

Oni su istakli „da Spajić ovakvim smjenama jasno poručuje svim profesionalnim kadrovima da će, bez obzira kakve oni rezultate ostvarivali, biti samo bitno jesu li njemu i njegovom ujaku po volji ili ne“.

„Na kraju, najbitnije je da državna preduzeća ostvaruju što bolje rezultate i tako generišu novu vrijednost, koja će omogućiti dalji razvoj naše države. Vidjeli smo rezultate državnih preduzeća za vrijeme Vlade Dritana Abazovića, a jedva čekamo da vidimo kakve će rezultate ostvarivati za vrijeme Spajićeve Vlade“, zaključili su iz URE.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.