Upozorenje: Bežično punjenje u BMW-u može onesposobiti Apple Pay na iPhone 15

0

Ako ste vlasnik najnovijeg iPhone 15 modela i vozite BMW, najbolje bi bilo da se za sada uzdržite od korišćenja bežičnog punjenja u automobilu.

Prema izvorima na MacRumors forumima i platformi X, ranije poznatoj kao Twitter, nekoliko vlasnika BMW-a primetilo je da im NFC čip na iPhone 15 uređaju prestaje sa radom nakon što su telefon napunili putem bežične punjače u automobilu. Nakon ponovnog pokretanja uređaja, korisnici su suočeni sa belim ekranom i režimom za oporavak podataka, dok NFC čip ostaje neoperativan.

NFC (Near-Field Communication) čip u iPhone uređajima omogućava funkcionalnosti kao što su Apple Pay i digitalni ključevi za automobil.

Korisnici koji su doživeli ovaj problem susreli su se sa porukom o grešci „Could Not Set Up Apple Pay“ („Nije moguće podesiti Apple Pay“) u Wallet aplikaciji, a trenutno ne postoji poznato rešenje za ovaj problem. Neki korisnici izveštavaju da im je Apple zamenio telefon nakon što je potvrđeno da je NFC čip neispravan, ali zamenjeni uređaj je podložan istom problemu, što ukazuje na to da stalno rešenje još nije pronađeno.

Iako su se do sada žalbe uglavnom odnosile na korisnike iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modela, postoji mogućnost da su pogođeni i vlasnici osnovnih modela iPhone 15 i iPhone 15 Plus. Zato se savetuje oprez prilikom korišćenja ove funkcije, dok se ne pronađe rešenje za navedeni problem.

Nije poznat tačan uzrok ovog problema, ni koliko je korisnika pogođeno, niti koji modeli BMW-a su u pitanju.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.