Uperio pištolj u doktoricu zbog Mila Đukanovića, pa pušten da se brani sa slobode; Đuranović: Tražiću zaštitu ambasada

1

Nakon što je ove nedjelje u crnogorskim medijima objavljeno da je lice koje je uperilo pištolj doktorici u stomak zbog navodnog „vrijeđanja države i predsjednika Mila Đukanovića“, ta osoba je privedena na saslušanje. Međutim, to lice je pušteno da se brani sa slobode.

Klinički toksiolog dr Sandra Đuranović, na koju je J.O. i potegao pištolj saopštila je za Portal RTCG da će biti prinuđena da se obrati stranim ambasadama, američkoj i britanskoj, i da zatraži njihovu zaštitu i ako treba azil ukoliko je njena država Crna Gora ne zaštiti. To je kazala nakon incidenta na ulazu u Institut za javno zdravlje, gdje je zaposleni J.O., prema prijavi dr Đuranović, potegao pištolj nakon rasprave. Lice J.O. je potom privedeno ali je sudija za istragu odbio da mu odredi pritvor i pustio ga je na slobodu.

Đuranović nam je rekla da lice koje joj je, prema prijavi, prijetilo, uopšte ne poznaje dobro.

Foto: Sandra Đuranović

 

„On povremeno navrati u kancelariju u kojoj ja radim kod mojih koleginica koje rade na bezbjednosti hrane. Tako sam i saznala da je on tehničar koji je zaposlen u Institutu, određen za provjeru bezbjednosti hrane za predsjednika, premijera i VIP ličnosti. Otkud njemu pištolj na radnom mjestu, to ne znam, do tog dana taj pištolj nisam imala priliku da vidim. Nisam znala da li i može nositi pištolj na radnom mjestu i izvaditi ga i prislanjati nekome na tijelo kad hoće“, rekla je Đuranović.

U svemu ovome, kako je poručila, „moja država se nije oglasila i stala u moju zaštitu kao žrtve, prvo kao jednog zdravstvenog radnika, jedinog toksikologa na osnovu kojeg Crna Gora može zaokružiti poglavlje 27 koje je uslov za ulazak u EU“.

„Drugo, ugrožena su moja prava prvo kao žene, samohrane majke. A treće što je jako bitno, moj brat je svjetski poznat naučnik, redovni profesor na Washington University u Saint Louisu, gdje cijeli fakultet bruji šta se događa sestri njihovog profesora i da država ne reaguje i još oslobađa takvog čovjeka. Na osnovu svega ovog, ja ću izgleda biti prinuđena da se obratim stranim ambasadama, američkoj i britanskoj i zatražiti njihovu zaštitu i ako treba i azil ukoliko moja država mene ne zaštiti. Pogotovo jer se taj čovjek pozivao na predsjednika države i da ga treba da odbrani od mene. Predsjednik Milo Đukanović je predsjednik Crne Gore i nije lično samo njegov, nego i moj pa i svih nas“, podvukla je Đuranović.

Najgore je što ovim postupkom, kako navodi, kao društvo pokazujemo da smo daleko od jedne demokratske države, već se iskazuje primitivizam i to da je normalno da jedan naoružan čovjek izvlači pištolj na radnom mjestu i prijeti jednoj ženi.

„Da li to znači da kada se vratim isti može i da puca na mene, pa opet neće odgovarati. Kakav primjer mi dajemo toj EU i NATO kad se ovo smatra normalnim“, poručila je Đuranović.

1 Comment
  1. Pero komentariše

    Ova doktorica ima vec nekoliko afera,pa sam misljenja da ovaj cenjeni portal,mozda, ne bi trebao da ovo objavljuje.U pitanju je konfliktna licnost,a to je vec i pokazala svojim ponasanjem na ranijem poslu,u KCCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.