Ukrajinski poslanik u Parlamentarnoj skupštini SE: „Kosovo“ 100 odsto zaslužuje članstvo, srpsko carstvo neće biti obnovljeno!

0

Ukrajinski poslanik u Parlamenatrnoj skupštini Savjeta Evrope Oleksij Gončarenko čestitao je tzv. Kosovu i naveo da 100 odsto zaslužuju članstvo u Savjetu Evrope, siguran je da će odluka biti pozitivan.

„Ovo je sjajan trenutak ne samo za Kosovo, ne samo za Balkan, već za sve nas. Tirani i imperatori pokušavaju da uzvrate udarac“, rekao je on dodajući da se to ne smije dozvoliti.

Naveo je kako Rusija, pokušava da preko spornog zakona o stranim agentima pokušava da odvoji Gruziju od Evrope, i naveo kako to svijet ne smije dozvoliti.

„Rusija na Balkanu doliva ulje na vatru, a ovo je jedan korak unazad od svega tog. Kosovo ne smije biti siva zona, Kosovo mora biti član Savjeta Evrope“, rekao je Gončarenko dodajući da tzv. Kosovo zaslužuje da bude dio slobodnog svijeta.

Srbiju je upozorio da neće nikada uspjeti da obnovi srpsko carstvo.

„Nema više ni ruskog ni bilo kog carstva. Udaljite se od Putina i ostalih diktatora, prestanite da igrate s njima, to će vas samo odvesti u siromaštvo i probleme. Krenite napred sa svojim susjedima da zaustavimo tiraniju“, poručio je Gončarenko.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.