Mladen Mikijelj

Ukrajinska vojska sprovela napade na Belgorodsku, Rostovsku i Voronješku oblast

0

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su tokom protekle noći uništili dvije rakete Točka-U, 19 raketa Vampir, pet malih balona i 20 dronova koje je lansirala Ukrajina iznad Belgorodske, Rostovske i Voronješke oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov prijavio je dvije lakše povrijeđene osobe u ukrajinskim napadima tokom noći, prenosi Tanjug, pozivajući se na agencija Interfax.

Guverner Voronješke oblasti Aleksandar Gusev saopćio je da je jedna osoba povrijeđena u padu bespilotnog letjelice, a da je na nekim objektima pričinjena manja šteta, navodi agencija.

Guverner Rostovske oblasti Vasilij Golubev na svom Telegram kanalu je objavio da su snage PVO uništile tri bespilotne letjelice u ovoj oblasti, a da se posljedice napada na terenu utvrđuju, prenosi agencija TASS.

Ruski napad na Černihiv

Najmanje 13 osoba je ubijeno, a više od 60 ranjeno u jučerašnjem ruskom raketnom napadu na sjeverni ukrajinski grad Černihiv, prenijela je agencija Rojters riječi ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Ihora Klimenka.

Ranije je objavljeno kako su lokalni zvaničnici naveli da su u ruskom udaru oštećene brojne zgrade i komunalna infrastruktura.

Rusija, koja negira da napada civile, pokrenula je invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. i lansirala hiljade projektila i bespilotnih letjelica na ukrajinske gradove i sela u napadima u kojima su ubijene stotine civila, navodi Rojters.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.