Ukrajina: Završava se formiranje „Legije stranaca“ koja će ratovati u Ukrajini

0

Na teritoriji Ukrajine završava se formiranje prvog bataljona „Međunarodne odbrambene legije Ukrajine“.

U bataljonu već postoje Azerbejdžanci, Amerikanci, Brazilci, Britanci, Venecuelanci, Gruzijci, Španci, Kanađani, Meksikanci, Norvežani, Portugalci, Francuzi i predstavnici drugih zemalja.Brazil – Pored toga, oko 500 brazilskih državljana iz redova bivših vojnih lica planira da se pridruži „Međunarodnoj odbrambenoj legiji Ukrajine“. Od toga, stotinu ljudi se već prijavilo Ambasadi Ukrajine u Brazilu (Brazilija). Još 15 plaćenika je već u ratnoj zoni.

Gruzija – Na strani Oružanih snaga Ukrajine učestvuje državljanin Gruzije, potpukovnik-snajperista Darejan Maisuradze. Ona ima 63 godine. Aktivni učesnik u Abhaskom ratu 1992-1993 i ratu u Gruziji 2008.

Kanada – Kanadski državljanin Entoni Voker stigao je u Ukrajinu kao dobrovoljac. Pridružio se Oružanim snagama Ukrajine kao vojni lekar.

Kolumbija – U bliskoj budućnosti u Ukrajinu stiže grupa bivših vojnih lica oružanih snaga Kolumbije od pedesetak ljudi. Među njima su i obučeni stručnjaci za eksplozive.

Litvanija – 26 državljana Litvanije pristupilo je nacističkom bataljonu „Ajdar“.Skandinavija – Oko četiri stotine državljana Švedske i pedeset državljana Norveške namjerava da u bliskoj budućnosti ode u Ukrajinu.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.