Ukrajina postavila bodljikavu žicu da zaustavi dezertere

0

Ukrajinske vlasti su na obale rijeke Tise, u pograničnim oblastima, postavile bodljikavu žicu, kako bi spriječili vojno sposobne muškarce da napuste zemlju, prenosi list „Strana.ua“.

Kako se navodi u objavi na Telegram kanalu „Politika strani“, žica je postavljena tako da ne dozvoli pristup reci sa auto-puta, što se može vidjeti i na priloženom video-snimku.

Ukrajinski kanal navodi i da su se u ranijem periodu često pojavljivale informacije o Ukrajincima koji su ostavljali svoje automobile na putu i pokušavali da preplivaju Tisu kako bi došli do Rumunije.

Takođe, prije nekoliko dana predsjedavajući Komiteta za privredni razvoj Vrhovne rade Dmitrij Nataluha izjavio je da oko 200 vojno sposobnih muškaraca pokuša da napusti teritoriju Ukrajine svakog dana.

Ovo predstavlja dvostruki skok u odnosu na informacije sa kraja juna, kada je visoki zvaničnik ukrajinske granične službe rekao da oko 100 Ukrajinaca dnevno pokuša da pobjegne iz zemlje raznim putevima, u nastojanju da izbegnu mobilizaciju.

Procjenjuje se i da je do sada oko 45 ljudi izgubilo život u ovim pokušajima.

(RT)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.