Ukrajina gomila udarne snage na granici sa Bjelorusijom

0

Ukrajina je na granici sa Bjelorusijom koncentrisala udarne snage od 112 do 114.000 ljudi, od kojih je nešto više od 17.000 dovedeno da čuva bjelorusko-ukrajinsku granicu, rekao je ministar odbrane Bjelorusije Viktor Hrenjin, prenosi „Rusija 24”.

Ukrajinci mogu da, pod maskom NATO vježbi, stvaraju udarne grupe, ukazao je bjeloruski ministar i upozorio da odgovor može biti adekvatan.Belorusija neće odlagati svoj odgovor u slučaju kršenja vazdušnih granica, sistemi PVO oboriće strane avione, poručio je.

Pritom, prema njegovim rečima, situacija ne zahteva povećanje broja beloruskih snaga na granici sa Ukrajinom.

Hrenjin je napomenuo da je na ukrajinskoj granici ranije bilo i više grupa bezbjednosnih struktura i da za Bjelorusiju veću prijetnju predstavljaju diverzantske grupe koje dolaze sa ukrajinske teritorije.

Zapad sprovodi niz mera kako bi se pripremio za vojnu akciju, ukazao je bjeloruski ministar odbrane i dodao da su u borbi protiv Bjelorusije vode i obavejštajne aktivnosti.

„Danas vidimo niz naprednih mjera koje Zapadna Evropa, predvođena Sjedinjenim Američkim Državama, preduzima da bi se pripremila za vojnu akciju. Znamo protiv koga su te vojne akcije usmjerene”, rekao je Hrenjin.

On je dodao da su pored dejstava kopnenih snaga zabilježeni i pokušaji vazdušnog izviđanja teritorije Belorusije.

Pored dejstava kopnenih snaga, zapadne zemlje aktivno i stalno vrše sve vrste izviđanja protiv Republike Belorusije, dodao je i pojasnio da se koristi čak i izviđanje iz svemira.

Neprijatelj, prema njegovim riječima, pokazuje interesovanje za bjeloruske vojne kampove i baze, prenosi RT Balkan.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.