Uhapšeni „bombaši“: Potukao se se vlasnikom, pa platio momku da aktivira eksplozivnu napravu ispred ugostiteljskog objekta u Donjoj Cijevni

0

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica lišili su slobode lice osumnjičeno za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja – A.S. (24), kao i osumnjičenog za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija – M.P. (28)

„Sumnja se da je M.P. izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret na način što je zbog prethodnog verbalnog i fizičkog obračuna sa licem koje je vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Donja Cijevna, ispred istog odlučio aktivirati eksplozivnu napravu kako bi mu pričinio materijalnu štetu“, saopštili su iz Uprave policije (UP), nastavljajući:

„Na izvršenje predmetnog krivičnog djela za njegov račun podstrekao je lice A.S., na način što mu je dao precizna uputstva kako da neprimijećeno dođe do lica mjesta, a zatim na koji način da aktivira eksplozivnu napravu u cilju pričinjavanja materijalne štete“, naveli su iz UP.

Za kraj su dodali:

„Takođe se sumnja dakle, da je 24. juna oko 04.45 časova, A.S. aktivirao eksplozivnu napravu na pomenutom mjestu, na koji je način izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, a nakon čega je od M.P., po završenom poslu, dobio određenu novčanu nadoknadu“, zaključili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.