U Tadžikistanu uhapšeno devet osoba: Povezani sa terorističkim napadom na „Krokus siti hol“

0

Devet stanovnika predgrađa Dušanbea privedeno je zbog kontakata sa počiniocima terorističkog napada u „Krokus siti holu“, rekao je izvor u tadžikistanskim specijalnim službama za „RIA Novosti“.

„Devet mještana Vahdatskog okruga privedeno je zbog kontakata sa osobama koje su izvršile teroristički napad na ‘Krokus siti hol’ 22. marta“, kazao je sagovornik agencije.

Dodaje se da su privedeni takođe osumnjičeni za veze sa Islamskom državom.

Portparol Partije pravde i razvoja (AKP) turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Omer Čelik izjavio je da teroristički napadi, poput masakra u „Krokus sitiju“, obično imaju državne sponzore.

„Očigledno je da je takvu profesionalnu akciju nemoguće izvesti bez podrške obaveštajnih službi neke države“, rekao je Čelik.

Turske obavještajne agencije, kako je naveo, pomažu Rusiji u borbi protiv terorizma, a Ankara je uputila Moskvi „iskreno saučešće“ zbog tragedije u Krokus siti holu.

Koncertnu salu u Moskvi, naime, prošlog petka napala je i zapalila grupa naoružanih ljudi, koji su ubili 143 osobe i ranili više od 300. Ruske bezbjednosne službe su od tada uhapsile jedanaest osumnjičenih – uključujući četvoricu navodnih počinilaca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.