U Skupštini danas nastavak rasprave o IBAR zakonima

0

Poslanici crnogorskog parlamenta nastaviće danas raspravu o zakonima su koji potrebnim za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR). Nastavak sjednice zakazan je za 10 časova.

Danas je na dnevnom redu rasprava o:

Predlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu, Predlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu i Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Zatim će uslijediti izjašnjavanje o razmotrenim predlozima akata.

Juče je završena rasprava o četiri zakona i to: Predlogu zakona o lobiranju, Predlog zakona o izmjeni dopuni zakoni kao o krivičnom postupku, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudovima, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

Poslanici i vlasti i opozicije najavili su da će i pored manjkavosti predloženih zakonski dokumenata podržati IBAR zakone, čime se Crnoj Gori otvara put ka EU.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.