U protekla 24 sata uhapšeno 11 osoba zbog vožnje u pijanom stanju

0

Pored najavljenog pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno je da jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje. Iz policije je saopšteno da su zbog počinjenih prekršaja, u proteklih 24 časa, sankcionisana 453 vozača.

“Ono što posebno zabrinjava je, da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, 11 vozača isključeno iz saobraćaja, uhapšeno i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje”, saopšteno je iz policije.

Kontrolom N.K. (66) u mjestu Lješnica bjelopoljska policija je ustanovila da N.K. upravlja vozilom pod dejstvom alkohola.

“Alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu ovog lica u koncentraciji od 2,46 g/kg i on je uhapšen zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, navode u policiji.

U Tivtu je, u mjestu Opatovo kontrolisan I.M. (31) iz Kotora kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 g/kg. On je uhapšen.

Barska policija je uhapšena R.Ć. (57) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,89 g/kg.

“Apelujemo još jednom na vozače da, naročito u danima vikenda ali i uopšte, bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju”, navode u policiji.

(CdM)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.