U Podgorici će zbog kršenja mjera odgovarati 215 građana

0

Podgorička policija je od početka godine do današnjeg dana, spovodeći kontrole poštovanja mjera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja pandemije covid19, protiv 215 lica nadležnom tužilaštvu podnijela 129 krivičnih prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Od 215 lica protiv kojih su zbog kršenja mjera podnijete krivične prijave njih 49 je lišeno slobode od kojih je 27 bezbjednosno interesantnih lica. Najviše se u Glavnom gradu kršila mjera zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, te će zbog kršenja ove mjere odgovarati 101 građanin”, saopšteno je iz policije.

Zbog kršenja mjere zabrane organizovanja privatnih skupova i veselja odgovaraće 88 osoba.

“Naime, 22 osobe su zatečene na svadbenom veselju, a ostale osobe su kršile mjeru zabrena okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Protiv 21 osobe podnijete su krivične prijave zbog obavljana ugostiteljske djelatnosti uprkos zabrani, a od navedenog broja 16 osoba je ovu mjeru kršilo u Opštini Tuzi”, dodaju oni.

Krivične prijave su podnijete protiv tri osobe zbog kršenja mjere samoizolacije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.