U DPS-u ljuti zbog uvođenju prinudne uprave u Šavniku: Nećemo dozvoliti legitimisanje nasilja i rušenje sistema

0

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je odluka Vlade Crne Gore da uvede prinudnu upravu u Šavnik, iako je Skupština opštine ispunila sve što je traženo, nezakonita i politički motivisana, kako bi se udovoljilo interesima Andrije Mandića i Nove srpske demokratije.

„I ova odluka pokazala je da parlamentarnom većinom upravlja Andrija Mandić, a ne Milojko Spajić. Vlada iz dana u dan pokazuje da je samo instrument u njegovim rukama za ostvarenje partijskih i nacionalističkih ciljeva četničkog vojvode“, naveli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, „ovakvom odlukom legitimisano je nasilje kojim je onemogućeno da se izbori na dva biračka mjesta završe“.

„Stvoren je opasan pravni presedan po kom bilo koji građanin Crne Gore može u nedogled prekidati izbore i trajno onemogućiti njihovo okončanje. Demokratska partija socijalista ne pristaje na ovakvu politički motivisanu pravnu hajdučiju, te ističemo da nećemo dozvoliti legitimisanje nasilja i sprovođenje nezakonitih odluka Vlade kojim se ruši ustavni poredak države Crne Gore“, zaključili su iz ekstremno desničarske DPS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.