U BiH pronađena djevojčica od pet godina iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima

0

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je danas da je policija BiH na graničnom prelazu Brod identifikovala petogodišnju djevojčicu iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima.

„Tužilac iz Odsijeka za krijumčarenje i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinisao je aktivnosti u saradnji sa Službom za poslova sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne Trgovine ljudima“, piše u saopštenju.

Djevojčica je smještena u sigurnu kuću, nakon što je putovala redovnom autobuskom linijom sa stranim državljaninom, koji je po nalogu tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH.

„Navedena djevojčica nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije, te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužilaštvom i policijom u Visbadenu u Nemačkoj. Preuzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci“, saopštilo je tužilaštvo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.