Tužilaštvo će ponovo otvoriti istragu: Istražitelji će ispitati poslovne veze pomoćnika direktora policije i “škaljarskog” klana!

4

Čišćenje bezbjednosnog sektora je jedan od glavnih prioriteta nove vlasti, a na meti istražitelja i provjera naći će se vrh Uprave policije, saznaje Borba.

Pod lupom će se gotovo je izvjesno naći Dejan Đurović, pomoćnik direktora Uprave policije, koji je dugo bio šef Interpola u Crnoj Gori.

Kako saznajemo, ponovo će biti zatrašeno otvaranje predmeta o poslovnim vezama Đurovića i njegove porodice sa osobama koje su označene kao vođe “škaljarskog” klana.

Đurović je tokom 2016. i 2017.godine, tada kao rukovodilac Nacionalnog biroa Interpola u Crnoj Gori, bio u centru afere.

Dokumentacija je pokazala da je Ljubomir Đurović, otac Dejana Đurovića, poslovno sarađivao sa sada pokojnim Veselinom Vukotićem, ocem Jovana Jovice Vukotića, koji se u policijskim dokumentima pominje kao šef kriminalnog „škaljarskog klana“ iz Kotora.

Ljubomir Đurović i Veselin Vukotić zaključili su ugovor na osnovu koga je Vukotić prodao Đuroviću apartman u zgradi čiji je investitor na lokaciji Dobrota–Truć, a Đurovićeva svojina evidentirana je u podacima Uprave za nekretnine.Zanimljivo je da je Ljubomir Đurović platio samo 11.000 eura za apartman od 25 kvadrata, iako se radi o jednoj od najatraktivnijih lokacija u Crnoj Gori. Prema dostupnoj dokumentaciji, Đurović je za kvadrat u Vukotićevoj zgradi, na „pjeni od mora”, plaćao svega 440 eura.

S druge strane, katastarska dokumentacija pokazuje da je Vukotić u isto vrijeme kada je prodao apartman Đuroviću drugom licu prodao suteren (20 kvadrata) za 9.000 eura. Kvadrat se u ovom dijelu Kotora kreće oko 1.500 eura, posebno ako se zna da se radi o atraktivnoj lokaciji.

Ime Jovice Vukotića često je pominjano u brojnim aferama na Crnogorskom primorju, a posebno je u fokusu javnosti nakon što je u Kotoru otpočela serija krvavih obračuna.

Veselin Vukotić je u aprilu ove godine ubijen u Kotoru.

Mada su postojali navodi da je Specijalno tužilaštvo ispitivalo veze između Đurovića i jednog od kotorskih klanova, nikada se nije saznalo šta je bio epilog te istrage ni kako je došlo do kupovine te vrijedne nekretnine. Đurovići su u rijetkim javnim nastupima negirali da su uradili bilo šta nezakonito, tvrdeći da nemaju nikakve veze sa kriminalnim klanovima.

4 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Ugovor je svetinja , na znanje neznalicama trgovačkog prava??

  1
  16
  1. Vladimir komentariše

   botu

   10
  2. Inspektor komentariše

   “Ferguson” –
   kad je Ugovor “svetinja” zašto se plaća porez na nepokretnost, porez na motorna vozila…. itd. po procijeni PU, a ne po Ugovorenoj cijeni?

 2. Istvan komentariše

  Traktorce se u sve razume ko Marica u Kriv ***** verovatno nezna onu “Majstor od svacega strucnjak od nicega”

  15
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.