Mladen Mikijelj

Tuga: Sedam beba umrlo od bakterijske infekcije u bolnici u Trinidadu

0
Sedam beba umrlo je za četiri dana od bakterijske infekcije na odjeljenju intenzivne njege novorođenčadi u Opštoj bolnici Port of Spajn na Trinidadu, saopštile su ostrvske zdravstvene vlasti.

– Djeca su umrla od kasne neonatalne sepse, stanja poznatog po brzom nastanku i potencijalno razornim posljedicama – saopštila je Sjeverozapadna regionalna zdravstvena uprava (NVRHA), koja vodi bolnicu.

Sve žrtve su bile prijevremeno rođene bebe, mlađe od 32 nedjelje, i potrebna im je intenzivna njega, saopštile su zdravstvene vlasti Trinidada.

– Laboratorijski testovi su otkrili da na odjeljenju postoje najmanje tri vrste bakterija koje izazivaju zabrinutost, Serratia marcescens, ESBL Klebsiella pneumoniae i Klebsiella aerogenes. Uprkos primjeni visokih doza antibiotika i pružanju napredne i intenzivne kardio-respiratorne podrške, infekcija je odnijela živote nekih od ovih prevremeno rođenih beba – naveli su u sinoćnjem saopštenju za štampu NVRHA.

Dodali su da je odjeljenje poprskano hemikalijama da bi se ubile bakterije i da je epidemija obuzdana bez novih smrtnih slučajeva od 7. aprila.

Vlada Trinidada zatražila je od Panameričke zdravstvene organizacije (PAHO) pomoć u istrazi ovog slučaja, rekao je u petak ostrvskom parlamentu njen ministar zdravlja Terens Dejalsing.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.