Mladen Mikijelj

Tramp upozorava na „krvoproliće” za američku auto-industriju i državu ako izgubi izbore

0

Republikanski kandidat za predsjedničke izbore i bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je na skupu u subotu da će biti „krvoprolića” po američku auto-industriju, ali i državu, ukoliko on izgubi na novembarskim izborima.

Ova izjava je uslijedila nakon što je Tramp obećao da će uvesti „100 odsto carine” na automobile proizvedene izvan SAD, tvrdeći da će domaća proizvodnja automobila biti zaštićena samo ako on bude izabran, prenosi Si-En-En.

„Stavićemo carinu od 100 odsto na svaki automobil koji nije sišao sa američke proizvodne linije i ti automobili neće moći da budu prodati ako budem izabran. Ako ne budem izabran, to će biti krvoproliće za cijelu zemlju”, upozorio je Tramp na predizbornom skupu kandidata za senatora Bernija Morena u Ohaju.

Na pitanje na šta je konkretno mislio kada je rekao „krvoproliće”, iz Trampove kampanje su rekli da se komentar odnosi na debatu o američkoj auto-industriji i ekonomiji, naveo je Rojters, prenosi Tanjug.

Sa druge strane, povodom Trampove izjave o „krvoproliću”, portparol Bajdenovog izbornog štaba je osudio Trampov „ekstremizam” i njegovu, kako kaže, želju za osvetom i pretnje političkim nasiljem.

Pomažući u Morenovoj kampanji za senatora iz Ohaja, bivši predsjednik poručio je da će on, a ne predsjednik Bajden, štititi socijalnu sigurnost građana Amerike.

Tramp je iskoristio skup u Ohaju da održi svoj uobičajeni govor u kojem je oštro oslikavao apokaliptičnu sliku Amerike ukoliko Bajden osvoji drugi mandat.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.