Todorović: DNP nema namjeru da ćuti na više nego očigledne pokušaje eutanazije Odbora za bezbjednost i odbranu!

0

Portparolka Demokratske narodne partije Crne Gore (DNP CG), Jovana Todorović, saopštila je da se nakon jučerašnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je VDT obavijestio članove odbora da neće doći na zakazano kontrolno saslušanje, dolazi do zaključka kako je inicijativa poslanika Vladislava Bojovića za saslušanje VDT – a i SDT – a bila u potpunosti opravdana.

„Bježeći od kontrolnog saslušanja na Odboru za bezbjednost, VDT Milorad Marković je u stvari priznao da rad pojedinih tužilaca u SDT – u i dalje karakterišu metode rada Milivoja Katnića i Saše Čađenovića. Ova naša tvrdnja posebno dobija na težini ako se ima u vidu informacija da je GST Vladimir Novović uputio dopis VDT – u da preuzme tzv. slučaj „državni udar“, što najbolje govori o nespremnosti „reformisanog“ tužilaštva da se ovaj sramni postupak završi odustajanjem od optužnice čiji su potpisnici u istražnom zatvoru. I to se sve dešava na nedjelju dana od zakazanog ročišta na kom su trebalo da se saopšte završne riječi.“ – kazala je portparolka DNP-a.

Ona ističe da nema slučajnosti u lošim namjerama, kao što nije ni slučajno ponašanje i opstrukcije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Miša Lakovića koji iz javnosti poznatih razloga urušava ulogu i značaj odbora, dozvoljavajući VDT – u koga su birali poslanici da se ne odazove na kontrolno saslušanje.

„Nakon više od šest mjeseci njegovog vođenja Odbora za bezbjednost i odbranu, svakom je jasno zašto je po svaku cijenu insistirano da ova funkcija pripadne upravo njemu. Zato što je Mišo Laković bio idealna osoba da anestezira rad odbora, zaustavi svaku inicijativu od značaja za bezbjednosni sektor, i spriječi kontrolna saslušanja najviših državnih funkcionera iz izvršne i sudske vlasti.“ – navodi Todrovićeva.

Na kraju, portparolka DNP-a kaže da ta partija nema namjeru da ćuti na više nego očigledne pokušaje eutanazije Odbora za bezbjednost i odbranu, i javno ukazuje na Miša Lakovića i njegove motive iz vremena kad je vodio sektor za borbu protiv droge, i kad su Kavački i Škaljarski klan doživjeli procvat, a pojedini visoki policijski funkcioneri postali  milioneri, ugledni ugostitelji i politički djelatnici.

„Nakon jučerašnjeg skandala obavještavamo javnost da će poslanik Vladislav Bojović svaki put kad bude podnesena inicijativa za saslušanje visokih državnih zvaničnika iz izvršne i sudske vlasti glasati za njihovo saslušanje.“ – zaključuje Jovana Todorović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.