Terzić: Pavelić se „vraća“ u Ukrajinu na velika vrata, u kojoj se inače 1. novembra 1942. sreo sa Hitlerom

0

Nisam nimalo iznenađen što se na policama jedne od najvećih ukrajinskih knjižara nalaze memoari Ante Pavelića, saopštio je za Sputnjik akademik, diplomata i istoričar Slavenko Terzić.

Kako je ocijenio, pred našim očima se vrši otvorena rehabilitacija nacizma.

– Pogledajte šta rade Albanci na Kosovu i Metohiji, neki muslimanski lideri u Novom Pazaru, a da i ne govorimo o prilikama u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj. Ante Pavelić se „vraća“ u Ukrajinu na velika vrata, u kojoj se inače 1. novembra 1942. godine u ukrajinskom gradu Vinici sreo sa Adolfom Hitlerom – naveo je Terzić i podsjetio na neupitne istorijske činjenice koje potvrđuju hrvatsku angažovanost u nacističkom napadu na SSSR tokom Drugog svjetskog rata.

– Vrlo skromna flota nacističke NDH se tada nalazila u Odesi. Pod Staljingradom se protiv Sovjeta borilo oko 6.200 ustaša. Hrvatski avioni su bombardovali Lenjingrad. Očigledno je da duhovnoj i ideološkoj klimi ukrajinskog društva „prija“ povratak jednog od najvećih nacističkih zločinaca Drugog svjetskog rata. Takozvani slobodni demokratski svijet će se i dalje praviti da to ne vidi, kao što se ponaša i prema otvorenoj rehabilitaciji nacizma na bivšem jugoslovenskom prostoru – izjavio je Terzić za Sputnjik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.