Medojević: Teroristički napad u Beogradu upozorava na opasnost od islamskog ekstremizma!

0

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević oglasio se povodom terorističkog napada u Beogradu na obezbjeđenje Ambasade Izraela, za koji smatra da je upozorenje na opasnost od islamskog ekstremizma.

„Eskalacija rata Izreala protiv Hamasa i stradanja palestinskog naroda i civila u Gazi sa sobom nosi očekivani rizik od eskalacije islamskog terorizma širom svijeta i sve službe bezbjednosti su podigle stepen aktivnosti na praćenju djelovanja ćelija ispamskih ekstremističkih otganizacija. Zbog politčkog i institucionalnog nereda i haosa i nedostatka vođstva i fokusirane političke energije na socijalni i nacionalni populizam, teško je očekivati da naše službe bezbjednosti, a posebno ANB i dalje sa dužnom pažnjom operativno prate djelovanje vehabijskih i drugih ćelija islamskog ekstremizma u Crnoj Gori“ – upozorava Medojević.

On je mišljenja i da je informacija da je terorista koji je napao obezbjeđenje Ambasade Izraela ekstremizovan u ćeliji u Crnoj Gori, morala izazvati pažnju ljudi koji vode bezbjednosni sektor u Crnoj Gori, te inicirati sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj bi se raspravljalo o sazanjima crnogorskih bezbjednosnih i obavještajnih službi o djelovanju i aktivnostima islamskih ekstremističkih organizacija u Crnoj Gori.

„Da je sreće naše službe bi bile u posjedu informacija da se u Crnoj Gori i regionu ekstremizuju i obučavaju pojedinci za terorističke akcije u regionu i da su te informacije u normalnoj i legitimnoj komunikaciji razmjenjivali sa kolegama u regionu.

Nažalost, trenutno su službe u totalnoj konfuziji i nekoj vrsti tihog štrajka zbog nedostatka jasnih politika i njihove zaštite od političkog rukovodstva i zbog međusobnog nepovjerenja nakon hapšenja i otkrivanja plaćenika i vojnika narko i duvanskih kartela u njihovim redovima“- kaže Medojević.

Stava je i da je sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost morala biti održana i nakon terorističkog akta na Cetinju gdje je teško ranjena jedna civilna osoba u eksploziji u sred bijela dana, u sred grada.

„I nakon prvih politikantskih poruka direktora policije još nema nikakvog napretka u istrazi. Prema mojim informacijama u policiji je neka vrsta neformalnig štrajka ključnih kadrova nezadovoljnih stanjem u službi.

Kuća gori, a Spajić se kupa u Pržnu!“ – zaključuje Nebojša Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.