Teroristički napad na autoputu kod Jerusalima (VIDEO)

0

Jedna osoba je poginula, a osam je ranjeno jutros u terorističkom napadu na auto-putu na periferiji Jerusalima, saopštile su izraelske vlasti.

Policija je saopštila da su trojica Palestinaca izvela napad u blizini kontrolnog punkta između Jerusalima i Mal Adumima.

Kako se navodi, oni su otvorili vatru iz „automatskog oružja“ na Izraelce koji su čekali u saobraćajnoj gužvi dok su se kretali prema Jerusalimu, nekoliko stotina metara pre kontrolnog punkta.

Snage bezbijednosti su „neutralisale“ dvojicu napadača na mestu događaja i još jednog „koji je pokušao da pobjegne“, prenosi Tajms of Izrael.

Jedna od žrtava pucnjave je preminula, a u napadu je ranjeno još osam ljudi, od kojih su dvoje u teškom stanju, rekao je direktor zdravstve službe.

Prema riječima predsjednika lokalnih vlasti koji je komentarisao napad, autoput kod Mal Adumima poznat je po stalnim jutarnjim gužvama u saobraćaju, što je, kako je naveo, „pogodno za planirane napade na Izraelce koji se tu zateknu“, navodi Džeruzalem post.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.