Teksas najavio bodljikavu žicu duž cijele granice SAD i Meksika

1

Vlasti Teksasa postaviće bodljikavu žicu duž cijele granice sa Meksikom!

Zamenik guvernera države Dan Patrik rekao je za Foks njuz da će biti potrebno „mnogo rezača žice“ da federalne vlasti presjeku sve barijere koje bi Teksas odmah obnovio.

– Protok ilegalnih migranata koji prelaze državnu granicu pao je sa 3.000 ljudi dnevno prije nekoliko meseci na nulu nakon postavljanja žilet žice – rekao je Patrik.

Zamjenik guvernera navodi da nema smisla da administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena „uđe i presječe bodljikavu žicu“, s obzirom na uspjeh koji je država postigla zahvaljujući svojim naporima.

Patrik je naglasio da Teksas ne želi konfrontaciju.

Bijela kuća, podsetimo, sukobljava se sa Teksasom zbog mjera bezbjednosti granica.

Teksas insistira da je neadekvatna granična politika dovela rekordan broj ilegalnih imigranata u SAD, dok Bajdenova administracija naziva mjere koje preduzimaju lokalne vlasti neustavnim i pretjeranim.

Teksas je postavio ograde od bodljikave žice na granici sa Meksikom, međutim, Vrhovni sud je zahtjevao da guverner Greg Abot ukloni barijeru.

Rok da država dozvoli federalnim radnicima da uđu u dio granice kako bi uklonili barijere istekao je u petak.

Abot je naredio mjere samoodbrane zbog situacije sa migrantima i naglasio da će država voditi sopstvenu politiku sve dok savezne vlasti ne počnu da se nose sa bezbjednošću granica.

Takođe je rekao da država namjerava da nastavi da širi obim barijera koje se grade.

Republikanski guverneri 25 američkih država, podsjetimo, optužili su predsjednika Bajdena za nespremnost da se bori protiv ilegalne migracije i izrazili solidarnost sa vlastima Teksasa.

Tokom decembra granični zvaničnici zabilježili su rekordne 302.000 ilegalnih prelazaka granice, prenosi RIA.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Sjever, kad se sjever zatvori…. Jug je završen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.