Tadić: Nijedna opoziciona organizacija nema potencijal da bude lider opozicije!

2

Sastanak opozicije na koji je pozvao predsednik SDS-a Boris Tadić završen je posle 13.00 časova, a na njemu je bilo reči o koordinaciji aktivnosti opozicije pred buduće izbore, kada god da budu održani.

Tadić je novinarima rekao da u Srbiji danas nijedna opoziciona organizacija nema potencijal da bude neprikosnoveni lider opozicije.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu raspravljaće o tome da li treba da idu u jednoj ili više kolona, a dogovoreno je i da se koriste iskustva drugih zemalja.

U tom smislu, pomenuo je uspeh opozicije u Crnoj Gori u kojoj su se, kaže, spojili mladost i iskustvo.

“Ali, najvažnije je da smo se opet susreli”, rekao je Tadić i dodao da će sastanci biti održavani u kontinuitetu, te da je Nova stranka predložila tematske razgovore.

“Zaključak je da ćemo učiniti sve da se ujedinimo u borbi protiv vlasti i da se borimo za bolje izborne uslove”, rekao je Tadić koji je zadovoljan odzivom.

Dodao je da niko od prisutnih na sastanku nije pokazao pretenzije da bude lider opozicije, a novo u odnosu na sve dosadašnje susrete naveo je to što će svako imati svoju ulogu i niko neće imati monopol da govori o aferama, već će to raditi kompetentni ljudi.

Sastanku su prisustvovali Janko Veselinović iz Udružene opozicije Srbije, predsednik DSS Miloš Jovanović, Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd, Aris Movsesijan iz Nove stranke, Djorđe Vukadinović, doskorašnji poslanik, Sergej Trifunović i Pavle Grbović iz PSG-a i Vojin Biljić iz Dosta je bilo.

Na pitanje da li je pozvao Demokratsku stranku, Tadić je rekao da je dopis uputio Zoranu Lutovcu, navodeći da je DS deo Udružene opozicije Srbije i da su sve njih danas predstavljali Veselinović i Vukadinović, a da će se za buduće sastanke videti da li će i ostali iz tog dela opozicije doći.

2 Comments
  1. Q komentariše

    Najbolje da se udruzite sa DPS-om,mozda zajedno brze nestanete.

  2. Mapko komentariše

    Boris Tadic (i cela ta bratija) za sve svoje veleizdaje je trebao zavristi dozivotno iza resetaka, a u SAD, mislim u ozbiljnim drzavama bi zavrsio ka zidu i streljen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.