Sukob klanova ne jenjava: Kokainska afera drma vrh DPS-a!

3

Zapljena 50 kilograma kokaina na školskom brodu “Jadran” je nastavak obračuna unutar klanova u vrhu DPS-a, a pozadina svega toga je da se smanji uticaj ministra odbrane Predraga Boškovića i njegova ambicija da bude važan šraf u novoj konstalaciji snaga u vladajućoj partiji, saznaje Borba.

U nezvaničnim krugovima, Bošković je u poslednje vrijeme figurirao kao kandidat za funkciju u vrhu partije, nakon Kongresa, ali je je suprostavljenom klanu to zasmetalo.

Kako saznajemo, droga je namjerno ubačena na brod, a scenario je sličan onom u Baru, kada je pronađen kokain koji se dovodio u vezu sa kompanijom Voli, kako bi se obuzdale političke ambicije Dragana Bokana.

Jasno je da iza kulisa, o čemu Borba piše mjesecima, traje žestok obračun suprostavljenoh klanova u DPS-u.

“U DPS-u traje pravi rat suprostavljenih klanova za što bolje pozicije pred Kongres. Ni jedna ni druga strana, ne preza od bilo čega i u narednom periodu biće još afera”, otkriva naš sagovornik iz vladajuće partije.

Borba je eksluzivno objavila da je ministar odbrane Predrag Bošković, koji predvodi jednu struju u vrhu partije, nezadovoljan trenutnim odnosom snaga unutar sistema, jer nema punu kontrolu nad kompletnom ekipom kojoj će u opisu posla biti kontrolisanje opreme za prisluškivanje, unutar ministarstva odbrane. Od tada su počele trzavice u tom sektoru, jer čitavu operaciju kontroliše ekipa bliska premijeru Dušku Markoviću, koja ima podršku dijela NATO-a.

Očito da je Bošković smetnja dijelu DPS-a i da je sve dio velike igre da se on kompromituje i izbaci iz daljih kombinacija unutar partije, ali i bezbjednosnog sistema.

Crnogorska vojna policija zapenila je juče na školskom brodu „Jadran“ u Tivtu oko 50 kilograma kokaina. Droga je otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane pre isplovljavanja „Jadrana“ na koji je juče trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat- Istanbul-Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Sukob unutar sistema ne jenjava: Klanovi ratuju oko opreme za prisluškivanje, ministar Bošković ispao iz igre!

3 Comments
 1. Boka komentariše

  Bokan političar i njegive političke ambicije. Čovjek trgovac, neobrazovan…daj bez šale, ni vi ne vjerujete ovo što pišete. Mašta vam je ko da ste na k..ki.

 2. Pero Bar komentariše

  A kako se nece sukobit oeo koke,kad su svi kokainski ovisnici. Krize su zestoke. To zlo dize ego, i ne mogu da se podnesu ka rogovi u vreci. Pitajte bilo kog psihijatra i objasnice vam. Kraj kokainske bande DPS je vrlo blizu. Oni ce sami sebe oci povadit!

 3. Ljuta komentariše

  Kako je moguće da niko od policije nije registrovao ukrcaja 50ak kg kokaina na Pine?
  Dežurne policajce na poligraf da kažu ko im je naredio da nista ne vide?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.