Strujić-Harbić: Dolazak Dodika jasan znak da je Crna Gora postala promoter ruske politike na Balkanu

0

Dolazak predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika jasan znak da je Crna Gora postala promoter ruske politike na Balkanu, ocijenila je poslanica Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić Harbić.

“Nakon Rusije i Bjelorusije, Putina i Lukašenka, Milorad Dodik će se u Podgorici sastati sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem. Interesantan i znakovit krug. No, dok oni rade svoj posao, ono što su kroz program i dosadašnju politiku obećali građanima – građanska i evropska, NATO Crna Gora, primjer suživota na Balkanu, prvak u EU integracijama i država koja sa susjedima nema neriješenih pitanja postaje svoja suprotnost i utičište za političare i politike koji su proksiji ruske politike na Balkanu i koji imaju neskrivene težnje za razgradnjom jedinstvene Bosne i Hercegovine”, poručila je poslanica.

Secesionistička politika u Bosni i Hercegovini, protagonisti te politike i promoteri i proksiji ruske politike ne smiju imati podršku zvanične Crne Gore, jer to nije u skladu sa imidžom Crne Gore kao evropske države, sa obavezama iz NATO članstva Crne Gore a posebno nije u skladu sa dalajlamskim imidžom predsjednika Skupštine Crne Gore, kazala je Strujić Harbić.

“Smatram da je veoma važno da svi koji Crnu Goru vide u EU i NATO, demokratski i slobodnu, a ne u savezu sa Rusijom i Bjelorusijom, ne ostanu gluhi i slijepi na sve učestalije alarme koji nas upozoravaju da crnogorski državni brod sa visoko podignutom zastavom Evropske unije ipak plovi ka nekoj drugoj a ne evropskoj luci”, navela je Strujić-Harbić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.