Što su ovo zamukle gore: Kad im padaju ortaci, DPS i SD ćute kao zaliveni!

0

Novinske stupce danima pune informacije vezano za procesuranje svemoćnog Grandovog klana zbog šverca cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje su u akciji lišili slobode 11 lica, među kojima i bivšeg suvlasnika građevinske kompanije Bemaks Aleksandra Mijajlovića.

Pored Mijajlovića, pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije i šverca cigareta, uhapšeni su policajaci Dragan Backović, Zorana Đukanović, Milan Vukadinović, Mirko Mijušković i Radoje Rabrenović, biznismeni Golub Vojinović i Dejan Jokić, kao i Milenko Mića Rabrenović, Milan Rogač  i Mileta Simanić.

Političke partije slavodobitno pozdravljaju djelovanje SDT-a i SPO-a i predstavljaju ga kao svojih ruku djelo. Međutim, ima i političkih subjekata koji se danima ne oglašavaju povodom ove goruće teme. Isti oni koji dižu nesnosnu buku zbog „stranih“ trobojki, danas se ne oglašavaju kada se hapse oni koji su pljačkali državu za čiju vječnost su spremni i u šume da se popnu.

Borbu protiv organizovanog kriminala, gle čuda prećutkuju DPS i njihovi manji satelit SD, baš kao i SDP, a od pohvala nije se pretrgao ni BS.  Posebno je interesantno ćutanje DPS-a, partije koja 30 godina imala apsolutnu vlast dok se ova Grandova ekipa uzdizala na kriminalnoj ljestvici. A dobro je poznato da u DPS-ovskoj Crnoj Gori niko nije mogao bilo šta da radi bez aminovanja formalno bivšeg šefa DPS-a Mila Đukanovića.

DPS-ovo ćutanje je simptomatično, bez obzira što se ova partija po svaku cijenu želi predstaviti reformisanom i oslobođenom onih „repova“ koji su decenijama plivali u kriminalnom mulju od kojeg se Crna Gora postepeno pokušava osloboditi. To ćutanje i potvrđuje ono što i laička javnost vidi – da DPS nije prošao katarzu i da nova mlađana postava predstavlja mimikriju preko kojeg Đukanović i ostatak starije garde pokušavaju da povrate pozicije u vlasti.

Iz DPS-a i satelitskih partija ni saopštenje nije izdato povodom akcije SDT-a kao da se ista dogodila u nekoj afričkoj provinciji, a ne ispred njihovih noseva. Toliko ih je Aleksandar Mijajlović zadužio da je zaslužio da se DPS-ovci zauzmu kod svojih sudija da se njihovom nekadašnjem finansijeru i logističaru obezbijedi fer suđenje. Međutim, nema toga. U DPS-u je zavladao muk. Prave se Englezi, iako su pohapšeni policajci bili saradnici njihovog nekadašnjeg direktora policije, a kasnije ideologa komitske misle i djela Veselina Veljovića.

Ćutanje DPS-a i satelita povodom najveće policijske akcije u ovoj godini mnogo toga otkriva i može da posluži mnogima iz vlasti koji rade na stapanju PES-a i DPS-a u bliskoj  budućnosti, da odustanu od te ideje.

Međutim, ne treba očekivati da će ćutanje DPS-a i satelita vječno trajati. Čim se slegne prašina treba očekivati da će isti nastaviti da se nedostojno udvaraju PES-u i premijeru Milojku Spajiću, kako bi se vratili na vlast koju su nekad čuvali uz pomoć onih koji su utamničeni u spuškom zatvoru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.