Stevandić: Vrijeđanjem Srba i njihovih prestavnika, Bećirović, Komšić i Konaković i njima slični postaju „najveći promoteri nezavisnosti Srpske“

0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocjenio je danas da se funkcioneri iz Sarajeva, poput Denisa Bećirovića, Željka Komšića i Elmedina Konakovića, mogu nazvati „najvećim promoterima nezavisnosti Srpske“ jer tome, kako je rekao, doprinose svakodnevnim vređanjem jednog naroda i njegovih predstavnika, kao i kršenjem Ustava i dogovora u okviru BiH.

„Bukvalno, svaki dan traže od nas da se otcijepimo i pokazuju da imaju namjeru da nas ugrožavaju, potčine i ukinu. Njihove ‘zasluge’ za uznemiravanje građana, kao i poremećaje u bezbjednosnom i političkom smislu su najveće u istoriji BiH. Oni daju najveći alibi onima koji žele da se Srpska brzo odvoji od BiH“, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci, prenosi

On smatra da je realno očekivati smanjenje ovlaštenja OHR-a u BiH i istakao da velika zasluga za to pripada institucijama Republike Srpske – predsjedniku, Narodnoj skupštini i Vladi.

Stevandić je istakao da nema parlamenta kojem nije poslao pisma koje sadrže sve odluke Savjeta bezbednosti UN o imenovanjima drugih visokih predstavnika, kao i odluku da Kristijan Šmit nije imenovan za visokog predstavnika.

„Republika Srpska je o tome upoznala kompletnu svjetsku i političku javnost, bez obzira na to što nisu pokazivali simpatije prema nama, jer postoji stereotip okrivljivanja Srba za sve. Do svijesti svih njih je doprla argumentacija iz Republike Srpske“, rekao je Stevandić.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.