Srpski nacionalni savjet: Marković javno da se izvini zbog izjave o svetosavlju

3

Srpski nacionalni savjet Crne Gore uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, zatraživši od njega javno izvinjenje zbog autorskog teksta u Pobjedi, kojim je, kako tvrde, grubo povrijedio sav srpski narod, najmanje trideset procenata svojih sunarodnika srpske nacionalnosti, ali i ogromnu većinu pravoslavnog naroda u Crnoj Gori.

Marković je u tekstu naveo: “Radi se o tome na kojim temeljima Crna Gora želi da gradi svoju kuću: na antifašističkim ili svetosavskim? Jedno sa drugim ne ide nikako”.

“Sigurni smo da Vam je poznato da je u vremenu samostalne Crne Gore i svetorodne dinastije Petrović, ali i kasnije u zajedničkoj državi, sve do kraja Drugog svjetskog rata, Sveti Sava bio državni praznik u Crnoj Gori. Ne ulazeći u komentare ko u Crnoj Gori i regionu baštini tekovine fašizma, a ko se protiv njega najžešće borio i ko je od njega najviše stradao, zbog Vas, Vaše porodice i građana Crne Gore, od Vas zahtjevamo javno izvinjenje zbog navedene nesmotrene i neprimjerene izjave”, naveli su.

Iz Srpskog savjeta poručuju da će, ukoliko ne dobijuo adekvatno izvinjenje, biti prinuđeni da protiv Markovića podnesemo krivičnu prijavu zbog izazivanja netrpeljivosti i vjerske i nacionalne mržnje.

3 Comments
 1. Будва данас komentariše

  Извинути ће се Марковић када дође демократска власт у Грној Гори па када буде одговарао за све,почев од оног радијатора што је заметнуо из Мојковца за Подгорицу па до ове изјаве о Светосављу…
  Душко Марковић-Радијатор

 2. Max komentariše

  Nema se sto izvinjavati ,sve je tacno rekao

  2
  10
 3. Traktorist komentariše

  Ajde duvajte, kakvo izvinjenje litinarkomaniji.

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.