Srećna nam Evropa sad 2: Spajićeva Vlada će se zadužiti 110 miliona?

0

Kako BORBA nezvanično saznaje, Vlada Milojka Spajića donijela je odluku o zaduženju od skoro 110 miliona evra!

To je našem portalu potvrđeno iz više izvora unutar same Vlade.

Oglasii su se i iz građanskog pokreta URA koji su u saopštenju naveli da se Vlada zadužila 109 miliona, a da je ta odluka stavljena pod oznaku „interno“.

„Nije prošlo ni 100 dana, a Spajićeva vlada se već zadužila 159 miliona eura, mnogo više nego vlada Dritana Abazovića u čitavom svom mandatu. Posljednje zaduženje 44. Vlade od 109 miliona eura stavljeno je pod oznaku tajnosti. Pitamo Spajića šta kriju od građana Crne Gore“, istakli su iz GP URA.

Oni očekuju da će Spajić nastaviti da zadužuje Crnu Goru i da će taj iznos ići na više od milijardu eura, „samo kako bi realizovao svoje populističke partijske ciljeve nauštrb stabilnosti crnogorske ekonomije i nacionalnih interesa“.

Prema Zakonu o budžetu, Vlada ima pravo da se zaduži do 1,15 milijardi eura. Zakonom je definisano i za šta sve mogu da pozajme novac i zbog toga čudi zbog čega je informacija o pozajmici 109 miliona internog karaktera.

Ovo nije prvo zaduženje koje je inicirao premijer Milojko Spajić. Podsjećanja radi, isti je Crnu Goru zadužio čim je stupio na funkciju, doduše kao fizičko lice u tom trenutku, i to frapantnih 750 miliona evra a čemu građani Crne Gore plaćaju ceh svih ovih godina. To je bilo najveće zaduženje Crne Gore ikad!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.