Srbija: Krizni štab apelovao na građane da se do petka vrate u zemlju

1

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji preporučio je da bi svi građani koji borave van Srbije, naročito u zemljama okruženja, trebalo da se vrate do petka u 18 časova jer će od tada početi drugačiji režim za sve koji ulaze u Srbiju.

Kako je danas, poslije sjednice štaba, izjavila zamjenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević najveći broj zemalja u Evropi posljednje nedjelje zabilježio je rekordan porast u broju slučajeva.

“Apelujemo na građane da se vrate, jer od petka u 18 časova uvodimo nadozor za sve putnike koji ulaze u našu zemlju iz rizičnih zemalja i on će trajati deset dana”, rekla je ona i dodala da će u narednim danima dodatne mjere biti precizirane i saopštene javnosti.

Kisić Tepavčević je ponovila da su nove preporuke svih vodećih zdravstvenih organizacija da je dovoljno 10 dana karantina da se po povratku iz zemlje u kojoj je epidemiološka situacija nepovoljna spriječi širenje zaraze.

“Neće se raditi o karantinu i samoiziolaciji, već o nadzoru koji će podrazumijevati određene mjere i aktivnosti kako bi se smanjio prenos virusa i importovanje slučajeva iz inostranstva”, kazala je ona.

Ranije je u medijima najavljivano da će Krizni štab na današnjoj sjednici donijeti odluku o tome da će državljani Srbije, koji se vraćaju s letovanja u Crnoj Gori i Hrvatskoj, morati da idu u desetodnevnu samoizolaciju.

1 Comment
  1. Dule komentariše

    Kakva simentalka !!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.