Spasioci uspjeli da se probiju do mjesta pada helikoptera iranskog predsjednika: Cijela država strepi

0

Jedan od timova za potragu i spasavanje navodno je uspio da se probije do mjesta pada helikoptera iranskog predsjednika Ebrahima Raisija!

Lokalni mediji, pozivajući se na šefa iranskog Crvenog polumjeseca, prenose da su spasioci tri sata nakon nesreće stigli do mjesta gdje je poslednji put lociran GPS signal letelice sa iranskom delegacijom koja se vraćala iz Azerbejdžana.

– Jedan od timova za potragu i spasavanje stigao je do mjesta teškog slijetanja helikoptera iranskog predsjednika – navodi Teheran Times.

Mještani obližnjih sela pridružili su se spasilačkim ekipama, međutim, gusta magla i jak vjetar otežavaju potragu. Za Raisijem prema navodima iranskih medija tragaju i alpinisti.

Iranska televizija javlja da je komandant vojske Mohamed Bageri naredio da se svi resursi vojske i Iranske revolucionarne garde usmjere u operaciju spasavanja kako bi se pronašao srušeni predsjednički helikopter.

Helikopter se navodno srušio u sjeverozapadnoj regiji Varzakan koja se nalazi otprilike 600 kilometara od Teherana. Varzakan pripada iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan. Poslednji GPS signal lociran je navodno kod rudnika bakra u šumama Arsbarana.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan takođe je bio jedan od putnika helikoptera koji se srušio.

Ebrahim Raisi je inače ranije u nedelju stigao u Azerbejdžan.

Tamo je zajedno sa predsjednikom zemlje Ilhamom Alijevim učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi izgrađene na reci Araz.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.