Spajića u Kotoru gađali jajima

0

Službenici kotorske policije podnijeli su Sudu za prekršaje u tom gradu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kotoranina M.P. zbog toga što je, kako je navedeno, gađao jajima vozila iz pratnje premijera Milojka Spajića.

Incident se, kako nezvanično saznaju “Vijesti”, desio 15. maja prilikom održavanja dvodnevnog Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU), koji je u hotelu “Hyatt regency Kotor Bay” na Prčanju, okupio lidere zemalja regiona, predstavnike EU i Sjedinjenih Američkih Država. Domaćin tog skupa bio je premijer Spajić.

“Službenici Sektora policije Odjeljenja bezbjednosti Kotor podnijeli su Sudu za prekršaje Budva – Odjeljenje Kotor zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv M. P.  iz Kotora zbog toga što se dana 15. maja 2024. godine oko 14 časova u mjestu Prčanj, ponašao naročito drsko na način što je bezbjednosni eskort sa štićenom ličnošću, predsjednikom Vlade Crne Gore, gađao jajima, čime je počinio prekršaj iz člana 7 stav 2 Zakona o javnom redu i miru”, piše u dnevnom izvještaju o aktivnostima kotorske policije koji je juče podnijet nadležnima, a u koji su “Vijesti” imale uvid.

Ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni Vlada nisu proteklih dana zvanično informisali javnost o ovom incidentu, odnosno činjenici da je premijer u Kotoru pred početak velikog međunarodnog skupa, čiji je bio zvanični domaćin, dočekan jajima kojima je gađana njegova kolona.

Građaninu koji je gađao Spajićevu pratnju prijeti visoka novčana kazna ili čak kazna zatvora. U stavu 2 člana 7 Zakona o javnom redu i miru koji reguliše prekršaj “naročito drsko ponašanje”, piše da “ko na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvredljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.