Mladen Mikijelj

Spajić: Vlada nije danas raspravljala o rezoluciji o Srebrenici, Jasenovac je više političko nego tehničko pitanje

0

Predsjednik Vlade Milojko Spajić rekao je da na današnjoj sjednici nisu raspravljali o predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici.

„Nema potrebe za raspravom“, rekao je Spajić na pitanje zašto se ta tema nije našla na dnevnom redu. „Bićete upoznati kad bude“, dodao je.

On je ocijenio da je najavljeno podnošenje rezolucije o Jasenovcu više političko nego tehničko pitanje.

“To je politička rezolucija više nego tehnička. Svojstvenije je da parlamentarna većina napravi predlog rezolucije o Jasenovcu”, rekao je Spajić na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Vlade.

Najaksnije od sljedeće godine penzioneri koji primaju srazmjerne penzije dobiće dostojanstven tretman od Crne Gore kao i svi ostali penzioneri, saopštio je Spajić.

Spajić je objasnio da do sada nijesmo imali potpisane sporazume sa okolnim zemljama, te da će ministarka Naida Nišić danas potpisati sporazum sa Bosnom i Gercegovinom čime će biti zaokružene sve regionalne inicijative.

„Mi nijesmo imali način da saznamo kolike su penzije koje naši građani dobijaju iz regiona. Sada ćemo imati informacije kolike su im penzije, a razliku bi plaćala Crna Gora do 450 evra“, istakao je Spajić.

Ministarka Nišić je kazala da je u skupštinskoj proceduri je sporazum sa Albanijom, a uskoro će biti i sa Bosnom i Hercegovinom i sa Rumunijom.

Sporazum je bitan, kaže, jer će se primjenjivati na prava iz penzijskog i zdravstvenog osiguranja, invalidskog osiguranja, osiguranja od povreda.

„Blagovremeno ćemo obavijestiti javnost kada će to biti gotovo“, istakla je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.