Spajić sa čelnicima najuspješnijih francuskih kompanija: Mnogo prostora za saradnju i investicije

0

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima MEDEF-a, tokom radne posjete Francuskoj.

Premijer je tokom sastanka, kom su prisustvovali zvaničnici brojnih ministarstava i francuskih kompanija, iskazao intenciju 44. Vlade da transformiše i diversifikuje ekonomiju, zbog čega je potrebna saradnja sa najuspješnijim kompanijama, što članice MEDEF-a sigurno jesu.

Razvoj bilateralnih odnosa između Crne Gore i Francuske biće baziran na četiri stuba definisana u krovnom strateškom dokumentu, o kom sam juče razgovarao sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom. Zato je današnji razgovor sa čelnicima najuspješnijih francuskih kompanija nastavak jačanja veza između dvije zemlje, a zajednička je poruka da postoji mnogo prostora za saradnju“, izjavio je Spajić.

Kako su dodali iz premijerovog kabineta, „bilo je riječi o potrebi dodatne promocije crnogorskih investicionih, turističkih i drugih ekonomskih potencijala u Francuskoj, a u tom kontekstu upućen je poziv čelnicima kompanija i institucija da posjete Crnu Goru“.

„Razgovarano je o konkretnim infrastrukturnim projektima, koji bi trebalo da omoguće znatno brži, ravnomjeran i održiv razvoj Crne Gore. U fokusu razgovora bili su i turizam, hotelijerstvo, ekonomija, biznis, sajber bezbjednost. Konstatovano je da postoje brojne pogodnosti za strane investicije, a biznis ambijent u Crnoj Gori će se dodatno razvijati kroz pokrenute reforme“, naveli su iz Soajićevog kabineta.

Istaknuto je i prisustvo više francuskih kompanija u uspješnim projektima u Crnoj Gori, a iz MEDEF-a je predložen nastavak razgovora kroz provezivanje sa Privrednom komorom Crne Gor i lokalnim kompanijama.

„MEDEF je najveća i najznačajnija francuska biznis asocijacija koja okuplja 7.100 kompanija i 85 poslovnih savjeta! Takođe, MEDEF aktivnosti sprovodi u preko 120 zemalja, a partneri su im između ostalih i Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj, kao i AFD i Proparco“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.