Spajić – Nađi: Crna Gora i Mađarska da grade strateško partnerstvo na duže staže

0

Crna Gora i Mađarska imaju interes da grade strateško partnerstvo na duže staze, poruka je susreta predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića sa ministrom nacionalne ekonomije Mađarske Martonom Nađijem koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Spajić je upoznao ministra nacionalne ekonomije Mađarske sa prilikama za investiranje i poslovnim ambijentom u Crnoj Gori, te naveo da u prilog tome najbolje govori iskustvo mađarskih kompanija koje ovdje uspješno posluju, a među kojima su grupacije 4iG, OTP i druge.

Nađi ja ukazao na značaj koji Crna Gora ima za Mađarsku, te ponovio podršku zvanične Budimpešte članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji.

„Želimo da jačamo naše političke i ekonomske veze. Stoga snažno podržavamo Vaše napore za izgradnju saobraćajne infrastrukture kao preduslova boljeg povezivanja i snažnije ekonomske razmjene među našim državama“, rekao je Nađi.

Shodno rastu broja mađarskih turista u Crnoj Gor, čemu, kako je ocijenjeno, značajno doprinosi direktna avio linija Podgorica – Budimpešta, sagovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnostima ulaganja u turističku privredu i hotelsku industriju.

O mogućnostima intenziviranja saradnje u oblasti digitalizacije i telekomunikacija bilo je riječi sa predsjednikom 4iG grupe Gelertom Jasaijem, koji je uz ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija prisustvovao sastanku u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.