Spajić i Vlada široke ruke: Bivši pripadnik tajne policije koji se povezivao sa “zemunskim klanom” imenovan u Savjet za privatizaciju!

1

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela Rješenje o imenovanju Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte u sastavu: Milojko Spajić, predsjednik, Nik Đeljošaj, zamjenik predsjednika, i članovi Novica Vuković, Naida Nišić, Vojislav Šimun, Saša Mujović, Filip Radulović, Janko Odović, Vladimir Martinović, Dragoljub Nikolić, Branko Krvavac, Milena Milović, Žana Šćepanović – Raičević, Srđa Keković, Slaviša Šćekić, Nina Drakić i Duško Zarubica, dok je za sekretarku Savjeta određena Jelena Globarević.

Nova vlada nas je za veoma kratak period svojim kadriranjem prosto navikla da otvorimo dobrano oči. Tako je bilo i ovog puta.

Naime za člana Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte izabran je aktuelni predsjednik Skupštine Unije poslodavaca Slaviša Šćekić.

Šćekić je prije otvaranja biznisa imao priličnu zanimljivu karijeru koja je naravno jedno vrijeme bila vezana i za DPS.

On je bio dugogodišnji pripadnik crnogorske Službe državne bezbjednosti, a u žižu javnosti je dospio za vrijeme akcije „Sablja“ u Srbiji,  jer ga je MUP Srbije optuživao da je kao pripadnik crnogorske tajne policije sarađivao sa vođama “zemunskog klana”.

MUP Srbije je svojevremeno zatražio da Šćekić bude ispitan zbog kontakata sa Dušanom Spasojevićem, Ljubišom Buhom, Miletom Lukovićem i Loranom Milićem u vezi sa izdavanjem putnih isprava, dozvola za nošenje oružja i ličnih karata za ova lica. Tada je iz MUP-a Crne Gore saopšteno da je Šćekić dao izjavu na te okolnosti u tu je cijela priča zaustavljena.

Tadašnja “Publika”, novina bliska DPS-u, koja se kasnije ugasila, objavila je precizne podatke o tome kako su Dušan Spasojević – Šiptar, Ljubiša Buha – Čume, i Mile Luković – Kum prijavljeni sa mjestom boravka u Podgorici i Mojkovcu, kao i brojeve ličnih karata koje je u njihovo ime, navodno, podigao upravo Slaviša Šćekić.

“Zanimljivo je da je on u ime Šiptara i Čumeta njihove pasoše u CB Podgorica podigao istog dana – 20. juna 1997. godine, pisala je “Publika”.

Šćekić je takođe u dobrim odnosima sa koncernom Vijesti, a bio je ekspert savjetnik u Odboru za bezbjednost i odbranu kada je tim skupštinskim tijelom rukovodio DPS.

On je na početku karijere radio u MUP-u Makedonije, kao kriminalistički inspektor, a od 1989. do 1996. godine u MUP-u Srbije, na mjestu načelnika službe za oružana razbojništva, otmice, iznude, ucjene i reket.

Od 1996. do  2005. službao u tadašnjoj Službi državne bezbjednosti koja je bila pod okriljem MUP-a Crne Gore. Dakle u periodu kada je ista sijala smrt po Crnoj Gori i bližem susjedstvu.

Nakon burne bezbjednjačke karijere, okrenuo se biznisu i preduzetništvu, što je Spajićeva Vlada očito znala da vrednuje i da ga imenuje za člana Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Strasno je koliko je narod u Crnoj gori politicki nezreo i sovinistički nastrojen što krije „gradanskim“identitetom da nikad neće na izborima dati večinu onima koji su za Crnu goru a ne za SAD i zapadne naciste.Iz dana u dan PES dokazuje da su oni novi DPS i njihovo utočiste.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.