Šokantna otkrića: Članovi zloglasne Ndragete prali novac u Crnoj Gori sa ljudima bliskim Acu Đukanoviću!

2

Dva italijanska državljanina koja su povezana sa mafijaškom organizacijom Ndrageta prali su pare u Crnoj Gori u poslednjih nekoliko godina, a još uvijek nije poznato da li su oni procesuirani.

Prema našim saznanjima te osobe se više ne nalaze u Crnoj Gori, ali su ovdje i dalje oni preko kojih su prali novac.

Nije poznato da li su policija i tužilaštvo nešto preduzeli vezano za ovaj slučaj.

„Dala sam podatke o licima iz Ndrangete koji su došli u Crnu Goru i peru novac. Saznala sam za ta lica preko globalnog napora istraživačkih novinara. Našla sam da dvojica njih koji su osuđeni u Italiji za pripadnost Ndrangeti – da su ti ljudi došli u Crnu Goru i da ulažu i to sa ljudima koji sarađuju sa Acom Đuaknovićem, ovu informaciju prošlog utorka saopštila je Vanja Ćalović Marković.

Ndrangeta vodi porijeklo iz kalabrijskog planinskog sela San Luka. Mjesto koje ima 3.400 stanovnika smatra se „duhovnim centrom“ mafijaške organizacije. Ne postoji nekakvo centralizovano rukovodstvo Ndrangete, a porodični klanovi nijesu strogo povezani. Italijanski istražitelji su 2014. prvi put uspjeli da snime tajni ritual prijema zasnovan na vjerskim strukturama.

Učesnici ponavljaju ritualne formule i zaklinju se na vjernost i zavjet ćutanja tipičan za mafiju – omerta. Ndrangeta sebe opisuje kao „santa societa“ (sveto društvo).

2 Comments
  1. eqqq komentariše

    a je li auuu?aooo kukuukuu..ajde više jadni što vam je uradite nešto, ka da čitava cg ne zna što radite.

  2. Plotari komentariše

    Nema drzave,sve je zaokruzio diktator.postavio sve dona do dona,pa peru li peru i pomalo smrkaju.sve bagra mafijaska.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.