Šojgu podnio raport Putinu: U potpunosti smo preuzeli kontrolu nad Avdejevkom

0

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu podnio je raport ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu o tome da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad Avdejevkom.

Kako se navodi u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, to je učinila ruska vojna grupacija „Centar“ pod komandom Andreja Mordvičeva.

„Teritorija Avdejevke ukupne površine 31,75 kvadratni kilometar, u potpunosti je oslobođena od ukrajinskih snaga, a gubici Kijeva za protekla 24 časa bili su preko 1.500 vojnika“, navodi se u saopštenju.

Ruski vojni resor tvrdi i da su samo pojedine ukrajinske jedinice, koje su ostavile svoje naoružanje, uspjele da napuste Avdejevku koja je bila pod konstantnom vatrom ruske vojske.

Trenutno je u toku konačno čišćenje grada od ukrajinskih snaga, kao i deblokada avdejevskog Kokso-hemijskog kombinata.

Značaj zauzimanja Avdejevke je, prema tvrdnjama ruskog Ministarstva, i taj što je sada front dodatno pomjeren od Donjecka čime se drastično povećava bezbjednost tog grada mogućih ukrajinskih raketnih napada.

Ruski vojni resor dodaje i da grupacija „Centar“, nakon zauzimanja Avdejevke, nastavlja sa ofanzivom kako bi se u potpunosti očistila cijela Donjecka Narodna Republika od ukrajinskih snaga. Ministarstvo takođe navodi i da nije širilo informaciju o uspjesima u Avdejevci sve dok ruska vojska nije u potpunosti zauzela taj grad.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.