SNP: U Crnoj Gori sazrelo vrijeme za promjenu vlasti

0

U Podgorici je održana sjednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore, na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u državi, sa posebnim osvrtom na proteste.

„SNP CG je od prvog dana protesta iskreno u ovom procesu, smatrajući da je u Crnoj Gori sazrelo vrijeme za promjenu vlasti i promjenu sistema vrijednosti koji je doveo do potpune podijeljenosti crnogorskog društva u svim segmentima. SNP smatra da je dogovor o sporazumu, svih opozicionih partija i organizatora protesta, značajan i važan“, istakli su iz ove partije i naglasili:

„Energija koja se pojavljivala minulih nedelja se ničim ne smije umanjiti i stoga SNP poziva još jednom sve opozicione subjekte i predstavnike organizacionog odbora protesta, da koordiniraju i ubuduće sve aktivnosti. Priča o promjenama se bliži kraju i vlastodršci su toga svjesni, zato je kod njih prisutna nervoza”.

Naglasili su da su na sjednici Izvršnog odbora SNP CG razgovarano je i o jačanju i podizanju partijske infrastrukture SNP CG u susret svim dešavanjima koja će uslijediti uskoro. Izvršni odbor SNP CG naložio je svojim opštinskim organizacijama da dovrše poslove oko revitalizacije svih mjesnih odbora na teritoriji cijele Crne Gore.

„Posebno je apostrofirana odgovornost pojedinih subjekata društvene zbilje u Crnoj Gori, odnosno državnih institucija koje u poslednje vrijeme nisu dobro radile svoj posao. Ponašanje pripadnika MUP-a Crne Gore i njegovih čelnika prilikom nedavnih sportskih dešavanja, ruže sliku i odgovorni u tim institucijama moraju snositi konsekvence“, poručili su iz SNP-a i zaključili:

„To isto važi i za Centralnu banku Crne Gore čiji su čelnici, takođe, doprinijeli opštoj konfuziji u sektoru finansija što je rezultiralo otkazima činovnicima zaposlenim u bankama i neregularnoj atmosferi u bankarskom sektoru.

Na sjednici Izvršnog odbora SNP CG govoreno je i o odgovornosti ministra vojnog, zbog situacije oko otkrivanja tovara droge na školskom brodu “Jadran”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.