SNP: Podržavamo odluku prodaje majbaha, red je na doborbit građana

3

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, Socijalistička narodna partija Crne Gore saopštava da ćemo nastaviti da se borimo za poboljšanje socijalnog statusa naših građana., poručuju iz te stranke.

U tom smislu, važno je istaći da su već preduzeti prvi koraci na tom putu u smislu predlaganja izmjena zakona koje se tiču uvođenja dječijeg dodatka za djecu predškolskog uzrasta, obezbjeđenja besplatnih udžbenika za sve osnovce, te povećanja minimalne zarade i staračkih naknada. Sve navedeno je dio programskih opredjeljenja naše partije za koja se zalažemo dugi niz godina, navode iz SNP-a.

U skladu sa proklamovanom namjerom unapređenja položaja građana, Vlada je usvojila i paket mjera podrške privredi i građanima za prvi kvartal ove godine, vrijednosti 163 miliona evra, a kojim je predviđena podrška ranjivim kategorijama stanovništva kroz dodjeljivanje jednokratne novčane pomoći. Takođe, pozdravljamo najavu premijera Zdravka Krivokapića da sprovede reforme cjelokupnog sistema socijalne zaštite kako bi ona bila usmjerena ka onima kojima je zaista potrebna, a posebno osnivanje Direkcije za socijalnu pravdu u okviru Ministarstva finansija i socijalnog staranja koja će biti nadležna za pravednu i zakonitu raspodjelu pomoći najugroženijim građanima, kazali su oni.

Najavljena prodaja skupocjenih automobila je dobar potez ka vraćanju sredstava u budžet i njihovo usmjeravanje ka onima kojima su najpotrebnija. Takođe, smanjenje potrošnje za telefone, reprezentaciju i slične troškove doprinijeće opredjeljivanju novca za najugroženije kategorije stanovništva, ističu iz SNP-a.

Prošlo je vrijeme zadovoljavanja ličnih i partijskih interesa i došao trenutak kada se treba misliti o dobrobiti naroda i budućnosti naše države, zaključili su iz ove partije u svom saopštenju.

 

3 Comments
  1. Ivi komentariše

    Došao je red da crvene tranje nestanu. Pomozite Katnić da sve Srbe utrpa u autobuse.

  2. Milan komentariše

    za dobrobit građana ste ostavili Katnića i Lazovića da progone, hapse i biju! Jokoviću izdajniče neka si proklet zajedno sa cijelom tvojom crvenom bandom izdajnika!!!

  3. Bokelj komentariše

    Majbasi, ako tako glasi množina, ne bi trebalo da se prodaju dok višeparlamentarna delegacija ne ode u Brisel i traži saglasnost. Naši “partneri i prijatelji” iz međunarodne zajednice su sugerisali da se poglavlja 23 i 24 ne mogu zatvoriti ako se majbasi prodaju. A sada malo ozbiljno. Gospodin Zdravko Krivokapić je najveći prevarant kojeg je Crna Gora imala , a siguran sam da je vodeči i u Evropi pa i vaseljeni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.