Sjeverna Koreja poslala još balona sa đubretom ka komšijama na jugu

0

Sjeverna Koreja je danas poslala još balona sa đubretom ka Južnoj Koreji u akciji sličnoj onoj od ranije ove nedjelje, u onome što Pjongjang naziva odmazdom za akciju aktivista koji su slali propagadne letke protiv Sjeverne Koreje preko granice.

Ministarstvo odbrane Južne Koreje nije odmah komentarisalo broj balona koje je otkrio ili koliko ih je sletjelo u Južnu Koreju, ali je savjetovala ljude da se čuvaju predmeta koji padaju i da ne diraju predmete za koje se sumnja da su iz Sjeverne Koreje, već da ih prijave vojnim ili policijskim vlastima.

U Seulu je gradska vlada poslala je SMS upozorenja u kojima se navodi da su neidentifikovani objekti za koje se sumnja da su letjeli iz Sjeverne Koreje otkriveni na nebu u blizini grada i da je pozvana vojska.

Vojska Južne Koreje poslala je timove za hemijsko ratovanje i uklanjanje eksploziva da pokupe ostatke oko 260 sjevernokorejskih balona koji su pronađeni u različitim djelovima zemlje od utorka uveče na srijedu.

Vojska je saopštila da su baloni nosili razne vrste smeća i đubriva, ali ne i opasne supstance poput hemijskih, bioloških ili radioaktivnih materijala.

U saopštenju u srijedu, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong potvrdila je da je Sjever poslao balone kako bi ispunio nedavnu prijetnju njene zemlje da „raznese gomile otpada i prljavštine“ u Južnu Koreju kao odgovor na kampanju južnokorejskih aktivista.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.