Sjetimo ih se samo kada gori, a oni su istinski crnogorski heroji! (FOTO)

0

Na društvenim mrežama od sinoć ne prestaju da se objavljuju snimci požara i fotografije katastrofe koja je zadesila primorje. Međutim, korisnici društvenih mreža su počeli da objavljuju i fotografije vatrogasaca koji su čitavu noć gasili požare.

Tako je sve društvene mreže obišla fotografija umornog vatrogasca koji se čitavu noć borio sa vatrenom stihijom. Ekološki aktivista Aleksandar Dragićević je ironično prokomentarisao: „Trebali smo ovome momku ponijeti jednu zastavu da se ogrne ili da zakači na kamion da mu bude lakše“.

Još jedna fotografija je izazvala pažnju javnosti a to su dvojica vatrogasaca koji su od premora zaspali na klupi.

Podsjećamo, širom Crne Gore prethodnih nekoliko dana bukte požari, potpomognuti vjetrom a vatrogasci se sa vatrenom stihijom bore danonoćno.

Šest vatrogasaca iz Nikšića sa dva vozila sinoć se uputilo prema Baru kako bi pomogli kolegama u borbi protiv požara u tom gradu. Vatrogasac- spasilac Goran Tripković kaže da su gasili čitavu noć i da vjeruje da će tokom jutra požar biti ugašen. Kazao je da je svaki objekat sačuvan

Kako prenose mediji, lokalitet kod Crvene plaže u Baru je pod kontrolom. Uspostavljen je drumski saobraćaj, a željeznički je i dalje u prekidu. Neka naselja su i dalje bez napajanja električnom energijom. Gašenje požara otežava vjetar koji često mijenja pravac i nepristupačan teren. Požar su gasili vatrogasci iz više opština Tivta, Cetinja, Podgorice, Ulcinja, Budve…Požar većih razmjera zahvatio je juče poslije podne prostor iznad Crvene plaže u mjestu Črvanj, između Bara i Sutomora. Jedan vatrogasac je povrijeđen, ali nije životno ugrožen.

Ukoliko bi govorili o istinskom patriotizmu, nije potrebno ići dalje od ovih fotografija. Upravo na njima se nalaze istinski heroji Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.