Sijarto: Izbori u SAD i EU dovešće do promjene politike zapadnih država po pitanju sukoba u Ukrajini

0

Mađarska Vlada smatra da će izbori koji će se ove godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji dovesti do promjene politike zapadnih država po pitanju sukoba u Ukrajini, posebno do prekida isporuka oružja Kijevu, izjavio je ministar za inostrane poslove i spoljnoekonomske veze Peter Sijarto.

On je podsjetio da će se u 2024. godini izbori održati u mnogim zemljama.

„Sa našeg stanovišta, posebno važni biće izbori u SAD i EU, jer je to mogućnost za uspostavljanje mira, koji najzad treba da zamijeni rat (u Ukrajini), isporuke oružja i besmislene ljudske žrtve“, napisao je Sijarto na društvenim mrežama.

Ministar je naglasio da Mađarska namjerava da se „bori da bi Briselu otvorila oči i omogućila rukovodstvu EU da konačno sagleda realnost i dobije priliku da ispravi ranije načinjene greške“.

Vlada Mađarske više puta je saopštavala da pridaje veliki značaj izborima za Evropski parlament, planiranim 6-9. juna i računa da će oni donijeti izmjene u rukovodstvu EU.

Pored toga, Budimpešta ne krije nadu u političke promjene u Vašingtonu koje bi trebalo da nastupe kao rezultat predsjedničkih izbora u SAD u novembru ove godine i praktično otvoreno želi uspjeh na njima republikanskom kandidatu koji će biti protivnik aktuelnog predsjednika iz redova demokrata Džozefa Bajdena.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.