Sigurno utočište kriminalaca: Vođe crnogorske mafije iz Španije rukovode švercom kokaina!

0

Nekoliko visokopozicioniranih pripadnika crnogorskih klanova već izvjesno vrijeme svoje poslove obavljaju iz Španije, gdje su povezani sa tamošnjim kriminalcima, saznaje Borba.

To je jedan krak crnogorske mafije, dok je drugi radio u Grčkoj, ali je poprilično razbijen

Istražitelji su došli do podataka o njihovom kretanju o čemu su obaviještene španske kolege.

Kako nezvanično saznajemo u bezbjednosnim krugovima, najmanje trojica vođa klanova iz Crne Gore se trenutno nalaze u toj zemlji. Za dvojicom crnogorska policija traga, a jedan se još uvijek ne potražuje.

“Operativni podaci ukazuju da su oni u Španiji stvorili posebnu mrežu saradnika i da se bave švercom narkotika”, kaže naš izvor.

Balkanska mafija okupljena u Španiji je zapravo kriminalno bratstvo Srba, Crnogoraca, Albanaca i Hrvata. To su ljudi iz podzemlja, ali i bivši specijalci srpskih i hrvatskih paravojski, koji se bave poslovima trgovine narkoticima, krijumčarenja ljudi, razbojničkih pljački i plaćenih ubistava.

Španija, kao raskrsnica puteva iz Evrope, Afrike i Amerike, postala je centar za skladištenje i distribuciju kolumbijskog kokaina, koji stiže direktno brodovima iz Kolumbije ili preko Južne Afrike.

Španija je kao centar narko-biznisa bila baza i odbjeglim narko-bosovima Darku Šariću i Luki Bojoviću.

U istragama španske policije otkrivena je i milionski vrinedna imovina ovdašnjih klanova. Njihovi stanovi otkriveni su u Madridu, Barseloni, Grenadi i Marbelji, u Malagi, kao i brojne jahte za koje se sumnja da su korišćene za prevoz droge.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.